Hannover látnivalók

Hannover ideális pár napos városnézésre, hiszen óvárosa történelmi látnivalók sorát kínálja. A hannoveri SEA Life, vagy a Kaland- Állatkertje a családosok számára is kedvelt program. A legfontosabb attrakciók gyalogosan is bejárhatók, emellett a repülőtér csak alig 10 kilométerre van a városközponttól.

Hannover főként a vásárairól ismert, hiszen a hatalmas vásártér az egyik legrangosabb gazdasági kiállítás, ráadásul sok termék a piacra dobás előtt itt kerül bemutatásra. Azonban Hannover jelentős történelmi múlttal és emlékekkel, valamint szabadidős létesítményekkel is rendelkezik. A Leine folyó egyik partján az óváros, a másik parton – pár perces sétával már az Újvárost fedezhetjük fel. A járdákon egy vörösre festett vonal van, amelyet követve könnyedén juthatnak el a turisták a kihagyhatatlan látnivalókhoz akár pár órás sétával.

Hannover legjobb látnivalói

Mitelland-csatorna

A csatorna nevezetes arról, hogy Németország legjelentősebb mesterséges víziútja. Számos ponton gyalogos útvonalon csatlakozik az óvároshoz, és a Kröpcke turisztikai látnivalóihoz. Ez Hannover központi tere, Németország legnépszerűbb sétaövezete. Attrakciója az új fényszobor és exkluzív üzletek és nagyáruházak találhatók.

Óváros (Altstadt)

Hannover óvárosának központjában található a Marktplatz az egykori piactér. A legfontosabb látnivalói a 15. századi késő gótikus stílusú Régi Városháza (Altes Rathaus) épülete. De itt magasodik a Piaci Templom a Marktkirche, amely az egykori királyi város jelentőségét tanúsítja. Az impozáns téglaépület 97 méter magas tornyával kimagaslik a környezetéből. A régi város hangulatát idézi a Kramerstrasse. Az óváros egyik legszebb favázas faszerkezetes épülete a Ballhoff, amely ma az Alsó-Szászországi Állami Színház otthona. Az óváros ezenkívül számos templommal is büszkélkedhet. Ezek közül legjelentősebb az Aegidienkirche, amelyet a hannoveri háborúk után sosem állítottak helyre, az 1347-ben épült romok jól mutatják, hogy milyen lehetett fénykorában.

Hannoveri Történeti Múzeum

A város egyik legrégebbi épülete, amely egy megerősített toronnyal is rendelkezik. A múzeum mindazok számára érdekes, akiket érdekel az egykori királyi város történelme, vagy a város és a brit királyi család kapcsolata, emellett korabeli ruhák és fegyverzetek láthatók.

Leine-palota (Leineschloss)

A folyóparton álló impozáns palota a 17. században épült egykori királyi rezidencia, ma az Állami parlament épülete. A túlparton pár perces sétával már Hannover Újvárosát lehet felfedezni.

Új Városháza Neues Rathaus

A Trammplatzon található az Új Városháza, amelyet 1900-as években építettek. Az épületet Hannover legkülönlegesebb épületeként tartják számon, mivel 98 méter magas kupolás tornyával uralja a teret, 6026 bükk cölöp alapra épült.

Herrenhauseni kertek

A Herrenhauseni kertek Hannover egyik legnépszerűbb látnivalója. A Nagy Kert a Nagy Szökőkúttal, Európa egyik legjelentősebb barokk kertje. De egy 17. századi arborétumot is megcsodálhatunk. Itt található egy 18. századi palotában a Georgenpalais-ban a Wilhelm Busch Múzeum, amely nevezetes a Busch-gyűjteményről, és karikatúrák és képregényekről.

Szabadidős, családos látnivalók Hannoverben

Hannover nem csak történelmi látnivalókban gazdag. Tágas parkjai miatt Zöld városnak is nevezik, de híres az Állatkertje, és a Maschssee népszerű rekreációs terület.

Maschssee

Hannover szívében található a mesterséges tó, amely igen népszerű. 1936-ban épült, a mérete is lenyűgöző, helyenként 530 méter széles, és 2,4 kilométer hosszú. Nyári hónapokban kiváló strandolásra, úszásra és szabadtéri programokra. Nevezetes esemény nyaranta a Maschsseefes, amely zenei és tűzijátékkal egybekötött fesztivál.

Hannoveri Kaland- Állatkert- Erlebnis Zoo Hannover

Évente másfél millió látogató keresi fel, egyben Németország egyik legrégebbi, egyben legnagyobb családbarát állatkertje, az Eilenriede park szélén található. Igen népszerűek a különböző tematikák, például a Gorilla-hegy, a Yukon-öböl, a Jungle-Palota, a Szezonális téli állatkert. A Mullewapp a gyerekek népszerű állatsimogató területe, vagy a Meyer-farm, ahol autentikus 19. századi favázas építmények találhatók. Igen kedvelt attrakció a Zambezi folyó hajókirándulás, amely az állatok nyitott ketrece mellett halad.

Tropical SEA Life Aquarium

Különleges családi program lehet a Tropical SEA Life Aquarium hatalmas területen 3500 tengeri élőlénynek az otthona, a területén 37 medence és tartály található. A legizgalmasabb rész a legnagyobb medence alatt futó hosszú üvegalagút, ahol szinte megérinthetjük az úszkáló cápákat, krokodilokat piranhákat, és teknősöket.

Németország utazási ötletek

Köln