A zuhanyzók: A kisméretű kádmentes fürdőszobák ötletei

Nagyon sok fürdőszobában csak tusolónak van hely, de nem csak itt alkalmazzák ezt a fürdőalkalmatosságot. Van olyan is, amikor a tulajdonos aktuális igénye szerint választhat kádat egy hosszú ejtőzéshez, vagy zuhanyzót a gyors reggeli zuhanyzáshoz. A zuhanyzót már nagyon sok modern újdonsággal szerelhetjük fel, vagy alakíthatjuk ki, így már nem a szokott uszodai gyorszuhany képe kell hogy felderengjen minden egyes fürdés alkalmával.

Új lakás vásárlásakor és kialakításakor legalább annyira gondoljuk át a fürdőszobát, mint a régi felújításakor. A legegyszerűbb megoldás a komplett zuhanyfülke vásárlása. Itt az oldalsó panelektől, az ajtón és a tálcán keresztül egészen a zuhanyrózsáig mind egyben kapjuk. Az előnye a hátránya, általában ezeknél inkább az olcsó megoldások a jellemzőek és a fantázia sem az első helyen szerepel.

Amennyiben inkább saját magunk alakítjuk ki a fülkerészt, több ötletességet is bevethetünk. Fala lehet csempézett, vagy valamilyen egyéb díszítő burkolattal ellátott. Lehet nyitott vagy zárt. Nyitott esetében fontos a kihulló víz megfelelő elvezetése, zárt esetén pedig a szépség és a praktikusság. Sok helyen látni sima üvegajtókat, amiket például a falhoz rögzíthetünk. Ezek nagyon szépek, de csak addig, míg nem használjuk, mert a csupa vízcseppes, esetleg vízköves maszatos üvegfelület már nem annyira vonzó. Az ajtók szempontjából a praktikusság mellett fontos a megfelelő, könnyű mozgathatóság és üveg esetén a megfelelő vastagság, a könnyű törhetőség elkerülése miatt.

A zuhanytálcák méretben, színben és formában már nagyon gazdag választékban kaphatóak. A zuhany kialakítása során érdemes ezzel kezdeni a vásárlást, hiszen a többi kelléket ehhez igazodva ajánlott beszerezni. Nagyon fontos kellék a zuhanypanel, szappantartó, zuhanyrózsa kiválasztása is, hiszen a tusoló hangulatát elsősorban ez határozza meg. Az extrát az egyedi formák és anyagok mellett a masszázspanelek jelenthetik, amik igazi élménnyel gazdagíthatják a fürdés egyébként is csodálatos élményét.