Horvát kempingek

Túlzás nélkül mondható, hogy Horvátország turisztikája szempontjából kétféle ember létezik, akik már élvezhették csodás tájain a kikapcsolódás édes ízét, és azok, akik még tervezik horvátországi utazásukat. Horvátország terülj – terülj asztalkám a turisták számára, hiszen minden megtalálható

, amire csak nyaralás közben vágyhat az ember. Éghajlata, földrajzi fekvése, és mára már turizmusra épült szolgáltatásai is a nyaralni vágyók paradicsomává varázsolja.

Akik déli szomszédainknál, a horvát kempingekben szeretnék szabadságukat eltölteni számos lehetőség áll rendelkezésére, hiszen a szigeteken sokfelé és sokféle szolgáltatást biztosító kemping található elsősorban a tengerpartokon, illetve folyók és tavak mentén is. Apartman, bungalo, lakókocsi – és mobilház is bérelhető akár Zadarban, akár az Isztriai félszigeten, vagy netán Dalmáciában keresünk szállást a kempingekben. Amellett, hogy a szállás formája variálható igények szerint, a szolgáltatások sora is bőséges. A szépen kialakított tengerparti strandok, családbarát kempingek, sportolási lehetőségek is bőséges kínálattal jelennek meg az útikalauzokban.

Természetesen a legvonzóbb kikapcsolódási forma a vízhez kapcsolódik, hiszen a vízi világban való búvárkodás lehetőségének a tenger mellett van a legerősebb csábítása, ahol az élővilág tényleg szó szerint színes. A horvátországi nyaralás a nudizmus kedvelőit is erősen vonzza, hiszen közel két tucat jól felszerelt naturista kemping várja őket változatos környezetben. A natursita kempingek hol csendes kis faluban, mint Hvar – szigetén, hol, például Rovijn közelében kifejezetten családos környezetben biztosítják szolgáltatásaikat.

Ez is érdekelhet

Top 8 látnivaló Koppenhágában