2019-06-25 14:24

ALAP FORMÁTUMOK

ALAP FORMÁTUMOK (Minden csomag tartalmazza)


Vektorgrafikus fájlformátumok:

.EPS Méretezhető vektoros fájl
Az EPS az Encapsulated PostScript rövidítése. Egyaránt tartalmazhat vektoros és bitmap adatokat. A PostScript egy univerzális nyelv amit a számítógépes nyomtatókon és a profi nyomtatásban is egyaránt használnak. Ha a fájl csak vektoros elemeket tartalamz, akkor könnyedén nagyítható, vagy kicsinyíthető minőségi romlás nélkül. Ez a legjobb választás a professzionális nyomtáshoz.

(1) Színes logó-Pantone vagy Spot szín
(1) Színes logó-CMYK
(1) Színes logó-RGB

.PDF Méretezhető vektoros fájl
A Portable Document Format (PDF) az Adobe Systems által kifejlesztett, dokumentumok tárolására alkalmas fájlformátum. A PDF alkalmas szöveget, ábrát és képeket tartalmazó dokumentum leírására eszközfüggetlen és felbontásfüggetlen formában. A dokumentum lehet egyoldalas, és több ezer oldalas is, egyszerű vagy összetett: sokféle betűtípussal, ábrával, színnel és képpel, továbbá tartalmazhat interaktív beviteli mezőket, nyomógombokat stb.r />


.AI Méretezhető vektoros fájl
Adobe Illustrator által készített vektorgrafikus adatfájl. megnyitása és szerkesztése csak Adobe Illustratorral lehetséges.

.CDR Méretezhető vektoros fájl
CorelDRAW CorelDRAW által készített vektorgrafikus adatfájl. megnyitása és szerkesztése csak CorelDRAW lehetséges.Rasztergrafikus fájlformátumok:


.PNG raszter fájl
A PNG (Portable Network Graphics) képek tárolására, veszteségmentes tömörítésére alkalmas fájlformátum. Kiterjesztésként a .png írásmóddal használják. Alkalmas háttér nélküli képek készítésére így az adott logó felhelyezhető lesz bármilyen színű felületre, mivel ez a fájlformátum csupán csak a logót tároltaés a hátteret nem.

.JPEG raszter fájl
Ez a fájl tömörített és a szinte bármilyen alkalmazással megnyitható. A JPG fileok tipikusan képernyőn való megjleneítésre használják, mint például weboldalokon, vagy email üzenetekben (a kis fájlméret miatt). Nem ideálisak nyomtatáshoz és nem méretezhetőek, vagy módosíthatóak miőségi romlás nélkül.

.GIF raszter fájl
Ezek hasonolóak a JPG fileokhoz, de sokkal jobban tömörítettek, így ideálisak egyszínű grafikákhoz. A nagy tömörítési arány miatt nem alaklmasak színátmenetes grafikákhoz, vagy fényképekhez.